Söker en tuggare

Idag har jag haft en riktig söndag, jag har inte gjort något hårt arbete alls, om man bortser från att behöva tugga höet själv så har jag vilat idag.
 
Här med söker jag en tuggare som kan tugga min mat och sen ge mig den så jag bara behöver svälja den.:D:D:D:D krav på tjänsten, du ska ha stor mun så det får plats mycket mat i den och många tänder så du kan tugga ordentligt. ja det var allt, välkommen med din ansökan på en kommentar här eller på FB jag är glad för alla svar:):)
(du får ej vara en kossa, sorry men jag är rädd för kossor)
 
Resten av dagen har Frida ryktat på mig och så har hon tvingat ut mig på promenader, hon valde även att gå utomhus på EM fast det regnade så vi blev jätte blöta båda två men hon skulle gå ute i alla fall, så när hon tycket att vi var klara och ville gå in så ville inte jag det, allt för att göra tvärtemot förstås.:D:D det var ju ganska skönt med regn endå kom jag på helt plötsligt.:):)
 
Imorgon åker Mads bort igen:(:(:( han bara lämnar mig hela tiden, denna gång ska han till Breeders som är på Flyinge, han ska alltså enda ner till Skåne!!!! med den STORA lastbilen och jag, JAG FÅR INTE FÖLJA MED!!!!!!! förstår ni min sorg i hjärtat, vad ska jag göra den kommande veckan???? ingen aning, om ni har ideér på hur jag kan förpesta Fridas vardag så kom gärna med dem här så jag kan klura på dem, eller så kommer ni personligt till Segersta och säger hej till mig, delar med er av er ide och så kan ni får en kopp kaffe om ni är snälla.:D:D:D vilken bra ide vi kan ah kafferep vet jag!:D:D:D ta gärna med er socker åt mig också för jag är inte så haj på det här med små kakor, socker ska det vara, finna, vita, små, sockerbittar godigodinamnam:D:D:D
 
Det var allt fårn mig idag, hej så länge:D:D:D
 
 
 
 
 

Candyman

Candyman är segerstas svar på hur silja line skulle sätt ut om det var en häst.:) haha, nä då men han är lite som de stora kryssningsfartygena. Stor vit och tar sig fram på ett klumpigt men ack så graciöst sätt.:):)
 
...................................................................................................................................................................
 
Vad pysslar du med om dagarna Candyman?
Jag äter, sover, drar iväg med vår allas groom Frida mot obestämda mål, går i skrittmaskin, tränar med Mads eller Annie och så sover jag lite till.:)
 
Låter som om du har det bra, men vad menar du med att "dra iväg", kan du gå lite djupare i den saken?
hehe, ja du, jag blev ju bekant med Frida (precis som du) för ungefär ett år sen. Gilalde henen från första stund, tänkte att det här är en man kan driva med, hehe, och mycket riktigt. Jag är förstås snäll mot henne, biter henne inte och sparkar skulle jag aldrig göra men att gå på promenad med henne är mycket roligare än när hon ska gå på promenad med mig. Hon har lixom ingen chans om jag väljer att vi ska gå till vänster istället för höger:):):)
 
Ta bara Frankrikeresan som vi gjorde tillsammans i våras.:) vi stannade ju på en galoppbana och vilade upp oss lite då vi var på väg hem, jag och Frida skulle ut och gå och då tyckte jag att galoppbanan var mycket intressant så jag drog åt det hållet, och Frida efter i andra änden av linan, hon släppte inte men röd om öronen var hon efteråt och arg. haha ni skulle ha sätt hennes utryck i ansiktet, glömmer det aldrig.
 
Hur tycker du träningarna går och tävlandet går nu för tiden då?
Jo men det funkar känner mig frisk och kry och nu på senare tid har Annie börjat rida mig och vi har jätteroligt, jag ahr en ny elev att lära kan man säga och här o mveckan avr vi på tävling hon och jag och kom på en tredje plats:D:D nu var det en miniplutt tävling en MSV C:2 men endå, det var roligt, med Mads tränar jag också hårt på de högre rörelserna och med honom är det också svårare tävlingar GP t.ex.  det är också roligt men trivdes endå riktigt bra på tävling då det bara var Annie och jag.:):)
 
Kärt barn har många namn säger man ju, har du det?
ett kärt barn vet jag inte om jag är men många smeknamn har jag, Candy är ju förstås det som folk tror att jag kallas, men tack vara Marie (Patrik kittels f.d groom) fick jag namnet Tussie som är för att jag valde att göra en egen vända i deras stall då vi var på besök i våras hos dem, jag lämnade Frida och drog iväg ensam, fick en kvast i huvudet på köpet men bara för det så fick jag namnet tussie som är hämtat från dne vita bråkponnyn från Ponnyakuten sesång 4. Se den och ni förstår.:) ananrs har vi ju Silja line som jag så finnt blev precenterad med och så bara de vanliga som grisen, korven, pollefjant och ja de vanliga helt enkelt som Frida säger till oss alla.
 
Vad är det bästa du vet??
Det bästa som finns och som förgyller mina dagar är att mobba Frida, så länge mads inte är närvarande så är fridas liv ett rent nöje att förderva ännu mer, precis som du så retar jag gallfeber på henne dagarna i ända, går i snigelfart till skritten, (har lärt mig av Chagini) vägrar gå in i lastbilen för att helt plötsligt hoppa in på två sekunder, kissa på stallgången (vadå kan inte hjälpa det) det sista behöver du inte säga till alla att jag gör.
 
Skulle aldrig falla mig in att säga det sista högt, för alla vet det redan Candyman, och fresten så är jag riktigt snäll mot Frida, skulle då aldrig dra från henne eller göra henne något dumt. Så det så!
 
Nänä, inte det, då tycker jag att du ska berätta om äventyret du hade på djurgården i sommras, eller varför inte den gången då du....
 
STOP!!! nu räcker det!!!! jag stälelr fårgorna OCH du svarar inte tvärtom!!!! och på djurgården vann jag faktiskt så det var ett himmla bra äventyr, så nu vill jag inte prata med dig mer för du är inge rolig längre.
 
Hej då.
 
 
 
 
 
 

Söt som socker

Idag var jag en pigg och glad häst som fick träna tidigt, redan klockan sju på morgonen kom Madde och red mig:D:D han var på bra humör och det var han även efter vårat träningspass så jag antar att jag var duktig.:D fick socker i alla fall och som jag brukar säga " socker är ju basföda för sötnosar som jag.":D:D:D har fått på mig höstkläder nu också, är riktigt kylligt på natten nu så Frida tog fram mina varmare kläder i går.:):) då blev jag glad, så mysigt att goa in sig i dem redan nu och speciellt då jag måste gå till Frisören igen om några dagar, håret bara växer och växer på mig, men så är det ju den här tiden på året, jag tror Frida blir rädd varje dag hon komemr til lstallet för hon tror inte att de tär jag som står i min lägehet längre utan en mamut.:) men jag försäkrar henne om att det är jag genom att gnaga lite på hennes arm, då lugnar hon ner sig och säger hej på din hårboll och så klappar hon snällt på mig.:):)
 
resten av dagen har jag tagot det så lungt jag bara kan och tittat på allt som händer utanför mitt fönster, och myst med Frida:):)
 
Vinterkläder på:D:D:D:D
 
Trött efter träningspasset:D:D
 
 
 

Hej då kossor vi ses till våren

Idag har jag haft en otroligt bra dag, morgonen var ju betydligt bättre idag för idag fick JAG frukost först av alla, Frida vet hur det ska vara hon.:):):):) sen så städades min lägehet medan jag i godan ro tittade på och njöt över att inte behöva göra det själv.:D:D:D Så skönt med hemhjälp och perssonliga asistenter, behöver inte göra något själv.:D:D
 
Mads kom vid kvart i åtta och blev jätteglad då han såg att jag var första hästen för dagen, men hallå lixom, klart jag är första hästen här, vad tänkte han på igentligen? jag är ju alltid första hästen här om inte jag har vilodag så jag förstod inte riktigt varför han blev överraskad, men men, passet var som i går ungefär, fast vi var inne idag för det blåste så och regnade lite och det gillar varken jag eller Mads att träna i, så inne i varma ridhuset blev det idag och som jag sa så tog vi det ganska lungt, lallade omkring i obestämde cirklar och vise inte riktigt vart vi skulle, men efter cirkus 40 minuter var vi klara med vår träning och då kom Frida och hämtade mig. 
  En sak som är mycket märklig tycker jag, det är att hon dyker alltid upp lagom till våra pass är slut och hon lämnar oss alltid precis innan vi ska börja träna, vad i hela friden gör hon under själva träningspasset undrar jag då!?!
Är det inte meningen att hon ska vara med och träna eller har jag missuppfattat hela poängen med träning, vad gör hon igentligen min tösabit? Min teori är i alla fall att hon sätter sig och äter godis och kollar på film medan jag kämpar och sliter och när jag är klar kommer hon precis lika pigg och glad som innan passet och jag är helt slutkörda, jag vill veta vad hon gör, jag vill, jag vill.
 
På Em promenaden idag så regnade det men jag var tvungen att gå utomhus endå, för det var så mycket folk i ridhuset så Frida bestämde sig för att vi skulle gå rung gården till att börja med så på med regnkläder och så gick vi. Vi kom ungefär fem meter utanför gårdsplane då jag hör OCH ser KOSSORNA!!! och då tvärstannade jag, ALDRIG att jag tänker gå förbi där sa jag till Frida, hon tittade på mig och skrattade, jag tittar, nej snarare blängde uppjagat tillbaka på henne och fnorkar och då gick hon med på att vända hem igen och gå på utebanan, mycket bättre för mig, jag var nöjd och som ni vet, en nöjd Weine är en GLAD Weine.:D:D:D
kossorna var nämigen på väg att åka hem till sin vinterbostad där av allt oväsen och alla kossor p ået toch samma ställe och där av en frustrerad liten häst.:):) och där av en smart groom som inte ville börja bråka.:D:D:D
 
Sen hade vi mysstund och jag fick socker och hon klappade och kliade mig och bara var super snäll mot mig.:D:D Socker sitter ju aldrig fel och nej alla barn där ute man får inte äta godis i veckorna men efter som jag är som jag är så får jag det för annars blir jag så sur och jag vill ju vara söt och då krävs det socker för att vara det.:D:D:D