Egoistiskt

Haha nu har jag kommit till den punkten i min kategori "mina fyrfotade vänenr i stallet" att jag int evet vilken jag ska välja, ja jag vet det är en hel hög kvar att itervjua men idga känner jag mig lite egoistisk så jag tänkte ställa lite frågor till mig själv, egoistiskt jag vet men ibland måsta mna ju vara det sen att jag råkar vara det i stort sett varej dag är ju en helt annan poäng.:):):)
Jag vände på det och bad mina stallvänenr ställa en fråga avr till mig och så här blev det.:):)
 
HM, Jag undrar hur i allsin dag du bär dig åt för att få ett brottarlinne ett sånt vill ju jag också ha????
Bästa Hit Master, jag gjorde ingeting igentligen emr än att Frida tyckte synd om mig och en GP häst ska ej ha skav så då fixade hon ett linne åt mig som sitter som en smäck så du kan tyvärr inte låna det.:)
 
Kex, Jag undrar varför du är så lömsk hela tiden, en dagen är du guda snäll och andra är du en riktig bråkmakare, hur orkar du med ditt dubbla liv som ond vs god, varför chillar du inte bara med livet osm jag??
Men kex så du säger jag är väl endå godheten sjävl, jag gör aldrig något elakt aldrig någonsin!!!  Du skulle bara vete hur mycke tjag chillar med livet, varje dag cillar jag men sen att det händer lite emr action i mit tliv än i ditt kan ju int ejag råför.:)
 
Jimmy, tja pollaren, jag undrar vörför du har silvertejp på dina fötter då du reser, och är det meningen at tjag ska ha guld fötter då jag reser då, jag menar jag är ju teoretiskt set bättre än dig:):)??
Tjenare grabben, jag ahr silverfötter på då jag reser för jag är så lömsk och för att jag kan ha en tendens att göra skorna osäkra om jag int ehar det.:) hörru, guld skulle jag int ekuna tänka mig att du får men kanske silver om du tar efter mig.:):) ananrs tycker jag att du ska vara glad så länge du slipper ha dem på de tär ett kapitel för sig hur man får på sig dem.:)
 
D2, jag är ju en ganska kännsik kusse, alltås jag menar jag får dödsångest om jag ska ta ett blodprov ex, hur är du med det??
älskade D2 jag är inte så kräsen, om de tär blod de vill ha är jag redo, jag är inte så kräsen, lite blod här och där har väl ingen dött av.:)
 
Kanin, heeeejjjjj, jag är ju en liten hest emn jag är endå stor enligt mig själv, Frida säger ibland att jag är värre än dig att ha och göra med, hur mycket stämmer det i procent tro du??
min minsta vänn kanin, det stämmer nog till 90% i alla fall att du i visa fall är värre än mig men jag tror du komemr gå långt endå, vilda hästar/ponnyer kommer oftast högt upp på prispallen.:):)
 
MQ, amen lixom hallå snygging!!!<3<3<3 jag är big fan av dig och jag älskar din kür så mycket men jag skulle ju lätt ha typ något mer mordernt då jag komem rupp i den graden, typ britny sperce eller något liknaden kanske lady gaga skulel passa mig ja int evet jag, jag är ju en riktig bitch så antar att någon av dem skulle passa kanske miley cyrus.:) vad skulle du ha för musik om du själv fick välja??
Tja Mackan jag gillar min kür så jag vill nog behålla den, har itne tänkt så mycket på vad jag annars skulle ha.:)
 
Chupa, tja mannen alla vet ju att du är kungen här på segersta (eftersom att du skrytter om det varej dag) men ingen vet att jag komem ratt ta över den titeln om några år. Hur stälelr du dig till detta???
kära chupa du har helt rätt, men det komme rnog dröja ånga år tills du blir kung av segersta, för jimmy står på tur och när du väl blir det är jag nog antagligen död så då bryr jag mig inte emn jag hopaps att dina drömmar lever kvar i din fantasi, de tär bra att drömma bara så du vet.:):)
 
 
Så där hoppas nu hade en underhållande stund, nästa gång blir det seriöst igen.:):):)
 
Tjing:):):)
 
 
 
 
 

Jag har några frågor

Fick en kommentar emd massa frågor som jag nu tänkte besvara.:):)
 
Jag har några frågor.

1.Sover du alltid med lindor? varför då? och har du benskydd i hagen? :))))

2.Kan du skriva mer "tips från coachen/kungen"?

3.Hur många hästar äger Mads? När du skriver får det att låta som om han och jenna äger hela stallet.

4.Om du vore en hingst så skulle och en valfri blogghäst ha en mysig sund tillsammans. Vem skulle du välja då?? :))
 
1. svaret är nästan alltid ja.:):) jag ahr lindor på mig då jag sover för att jag har lite känsliga ben, då jag har tränat med Mads så lindas alla mina ben på natten men om jag tagit det lungt under en dag, som en söndag ex så lindas bara fram eller så får benen vila helt från lindor. Men oftast har jag lindor jämt.:)
Jag går tyvärr inte i hagen så jag ahr helt enkelt inte skydd på mig där däremot så har jag skydd på alla mina promenader, för som ni vet så kan jag avra ganska råkig.:)
 
2. självklart, är bara lite svårt att komam på några men jag ska bli bättre jag lovar.:):):)
 
3. Mads äger inte alla av oss, men han äger tillsammans med maria och genom företaget nästan helften av oss, sen har vi en del träningshästar på segersta som han tränar och rider.:) Sen äger han hästar tillsammans med andra hästmänniskor också. Jeanna äger Liza och Darica och även hon har träningshästar som hon rider och tränar. SÅ jag ber om ursäkt om det uppståt funderingar men hoppas du fick en bättre bild av det nu.:)
 
4. haha oj vilken fråga, om jag var hingst skulle jag dra runt på korståg dagarna i endå så skulle int eha tid att träffa några blogganda hästar men en som skulle vara rolig att träffa är ju den där vita från göteborgsområdet som kalalr sig "mullehästen" han värkar vara en skön lirare fast han är ju kille så jag kanske kan träffa honom endå oavsett om jag är hingst eller ej.:P
 
Hopaps du fick svar på dina frågor.:):) jag gör så gott jag kan.:):)
 
Tjing.:):):)
 
 

Att linda ben

Oj vilken uppsving det blev efter senaste inlägget, haha, ni blev ganska oroliga va?? :P:P haha, nu är frågan hur många av er trodde att det var Mads som fått hjärnskakning eller Frida eller helt enkelt någon annan i personalen. Men som tur är så var det "bara" lakris och han mår som vanligt igen kan jag medela och han lärde sig ungefär ingenting av det som hände han ärm inte ett dug bättre än innan olyckan.
 Jag fick en kommentar om en fundering om hur Frida och mina tjänare lindar våra ben så jag såg till så Frida löste detta så nu kommer svaret på det.:):)
 
Kan ni inte göra ett inlägg om hur ni gör när ni lindar benen för ridning osv? När jag ska linda med paddlar under får jag inte riktigt till det lika snyggt som er om jag säger så..
 
Tja
Kul med kommentarer som är en liten utmaning, jag lindar ju inte mina ben själv utan det gör ju förstås Frida eller någon annan av personalen, jag brukar bara skitta ner lindorna och göra dem blöta av svett.:):) MEn i alla fall Självklart ska vi visa hur vi gör, eller hur Frida gör kanske jag ska säga:) Hon lindar ju en del ben om dagen så hon kan det där.:):) För att visa mer pedagogiskt så tog jag hjälp av min stallkompis kaninpil då hans ben skulle lindas för träning.:)
 
Bildserien här nedan visar hur det går till.:):)
 
Först så borstas benet. och kolals så det inte blivit några sår eller så det int eär galligt.
 
EEfter borst och koll så tas padden på och det finns ju många olika varianter av paddar så där är ju valet svårt att veta vilken sort man ska välja men vi på segersta använder paddar från Schockemöhle eller eskadron som på bilden. Padden ska ligga rakt och utan vek runt benet.
Frida börjar linda på miten av padden och drar åt det första varvet så att den fäster bra, sen lindar hon ner mot kotan...
...och där tar hon några extra varv för att skydda mer, sen upp...
...när hon kommit upp till knäet så fäster hon lindan med dess kadborre och då ser det ut så här. Klart.:)
Bakbenen lindas på samma sätt, men på de stora hästarna används oftast lite störe paddar som inte alltid täcks helt av lindan men det är en smaksak och då detta är en ponnys ben så används små paddar runt om.:)
 
När alla fyra benen är lindade så ser det ut på detta vis.:)
ju mer man tränar ju bättre och jämnare blir det hälsar Frida:):)
 
Tjing
 
 
 
 
 
 
 
 
 

svarta klumpar

Jaha måste börja med att säga att, bara för att jag inte skriver varje dag så kan ni väl åtminstånde ge mig en kommentar då och då för att jag ska ha något att berätta om... händer inte mycket i mitt liv just nu då tävlingarna inte dragit igång än så ni får hjälpa till lite för att hålla detta vid liv. Jag skulle tycka det var mycket roligare om vi gjorde denna blogg lite mer tillsammans ör då blir det mer att skriva och mer läsning för er.:):)
 
jaja, det var det tråkiga, nu til ldet roliga.:D:D:D Idag tvåbeningar så har jag promenerat och joggat och tränat med Mads, ungefär en helt vanlig dag i mitt liv...men, japp idag finns ett MEN med i bilden också och nu ska ni får hara vad det är.
 
Allt började i morse då Frida skulle plocka av mig mina sockor och som vanligt så kollar man mina ben, det är inte ett måste att Frida ska göra detta moment men det är ganska ofta hon som gör det och idag avr det i alla fall hon. Och jag äter min Frukost i godan rå och då... ja DÅ så hoppar det en liten svarklump fram bakom några höstrån, jag blir förskräkt och försvarar mig emd en karate spark rakt på den svarta klumpen, Frida reagerar inte alls som jag trott utan blir skräckslagen då den svarta klumpen inte rör på sig mer, men vadå det var väl bra att dne slutade röra på sig den var ju ett hot mot min mat och oss båda två ju...jag förstod ingenting, men då jag kopplade att dne svarta klumpen int ealls var något som hade kunnat göra mig illa utan att det i själva verket var Lakris vår stallkatt som bara lekte bland mitt hö så var ju uppständelsen lite mer förstårlig, jag ahde träffat lakris så han fick hjärnskakning så hela dagen idag har det vart synd om katten men int eom mig, men han anföll mig först, jag försvarade mig bara så det så.
Och fresten så har ni töser klagat p åden där lakris endel då han hela tiden springer in till oss hästar då ni mockar och fixar i våra lägenheter, så jag sa bara till honom att han fick skärpa till sig, och jag tror jag lyckades ganska bra med det.
 
Träningen med Mads gick finnt tycker jag, jag var förstås bäst som vanligt och gjorde allt perfekt som vanligt och då träningen var över kom Frida och hämtade mig, den latmasken hon är då aldrig med och svättas hon bara glider in då vi är klara, så fuskigt.